KWARTIER IJZER.

Op deze pagina trachten we het Kwartier Yzer in beeld te brengen. Het Regiment 2JP was er van 1970 tot 1992. Verder wordt er ook getoond wat er van het Kwartier ondertussen is geworden. Opmerkelijk is te weten dat de Duitsers deze kazerne enkel kenden onder de naam : Baukloh-Kaserne. 

Yzer 1973 (Foto Hedwig Vanhaevre.)

 

 

 

Maintenance tijdens opbouw. (Foto Hedwig Verhaevre)

 

Mainenance (Foto Hedwig Verhaevre)

 

 

Zo te zien aan het paradeplein staat het kwartier op deze foto reeds leeg.

 

Onderstaande foto's zijn genomen in 2003 op het domein waar ooit Kwartier Yzer stond. Het Kwartier is volledig afgebroken, en er kwamen nieuwbouw en KMO's in de plaats. 

In juli 2005 ging Jean Van Steenwinkel in Lüdenscheid op zoek naar de resten van Kwartier Yzer. Veel was er niet meer terug te vinden, enkel het muurtje aan de infermerie staat er nog steeds, de rest is allemaal nieuwbouw. De bijgevoegde tekst tracht te situeren wat dit ten tijde van 2JP was. 

Achteraan Kwartier.

Garages.

Pl.Maint.

Ingang Kwartier met zicht naar Stafblok.

Mess Offr.

Laatste garage Pl. Maint.

Maint Wiel Vtg.

Mess Offr.

Parking aan de infermerie.

Weg naar Mess Offr.

Op 22 september 2007, de dag van de inhuldiging van de gedenkplaat aan de Leie, ging de webmaster zelf eerst eens een kijkje nemen in de omgeving van Baukloh. Onderstaand enkele foto's. 

 

Luchtfoto Baukloch 2009.

 

Rondgang na het verlaten van kwartier in 1992.

 

 

Reportage door Guido De Bock van afbraak Kwartier.

 

 

Tijdens de 25e reis georganiseerd door Marcel Corthouts werd een gedenkplaat onthuld aan het voormalig kwartier te Lüdenscheid.

 

2019 :

Lüdenscheid - Voor het schooljaar 2020/21 worden geen nieuwe leerlingen meer aangenomen op de Freie Christliche Hauptschule. (Vroegere Mess OFFR)

"Sinds enkele jaren hebben we steeds meer moeite om de toegangsklassen te vullen. Daarom hebben we besloten dit actief aan te pakken en onze Hauptschule de komende jaren af te bouwen." Met deze woorden bevestigde Wolfgang Mattstedt, directeur van de Vrije Christelijke Middelbare School, een overeenkomstige vraag die was gerezen in de vergadering van het School- en Sportcomité. Lees meer hier.

 

 

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be