HEVERLEE

De webmaster had zijn opleiding in 1987 te Heverlee in het OC nr 2 genaamd Kwartier E. de Hemptinne. Onze Compagniecommandant was Kapt. Cdt. Spriet.

Kapt. Cdt. Spriet.

 

De functie van CO van OC 2 te HEVERLEE werd toen ingevuld door Majoor VAN SUETENDAEL.

Majoor VAN SuetendaeL.

Onderstaande foto's van het Kwartier uit 1982.

 

Onderstaand een mooi zicht vanuit kamer naar paradeplein.

 

Onderstaande twee foto's midden jaren '80.

 

Het Kwartier kreeg zijn naam naar Majoor De Hemptinne Etienne, commandant van het transportkorps van de 2de divisie Ardeense Jagers. Hij werd op 15 mei 1940 dodelijk gekwetst te Haine-Saint-Pol en overleed op 25 mei 1940 aan zijn opgelopen verwondingen.

 

Onderstaand nog enkele recentere foto's.

 

Het kwartier onderging een renovatie, onderstaand enkele "sfeerbeelden" anno 2011.

 

Onderstaand foto's genomen tijdens de Officiële oprichting van Bataljon Jagers te Paard, rechts op de foto kan je zien dat de renovatie nog aan de gang is.

 

Onderstaand een luchtfoto van de Milseweg. Links van de Milseweg is/was de schietstand. Gebouw zou er nog zijn, of het nog in gebruik is weet ik niet. Wie meer info of foto's heeft kan het gerust laten weten.

 

Anno 2015 : verwaarloosde toestand van de schietstand.

 

2022 : Voormalige schietstand in Heverlee omgetoverd tot speelbos Aan de Milseweg in Heverlee is een voormalige schietstand omgebouwd tot een speelplek voor kinderen. De stad Leuven maakte een deel van het terrein veilig en toegankelijk. Aan de plannen voor de herbestemming van de gebouwen rondom het terrein wordt nog gewerkt. Meer info vind je hier.

 

Waar de vroegere hindernissenpiste en sportvelden waren is nu (2016) onderstaand sportveld.

Terug naar boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be