TANKMUSEUM

Tijdens mijn bezoek aan de jaarlijkse militariabeurs Wings and Wheels editie 2011 kwam ik bij de stand van Het Legermuseum nog een prachtig gerestaureerd voertuig met eenheidsnummer "080" tegen met name : Antititankmissilevoertuig C.V.R.(T.) STRIKER. Het Vtg was van de adjunct van het Pl en dat was in de beginperiode 1OWM De Mol. In datzelfde Pl had je dan nog de 65568 met Wm Lamont en Wm Houtman, de 65580 met dus 1OWM De Mol en Wm Crott, de 65581 met Wm Tolpe en Wm Rummens en de 65582 met Wm Schoenmaekers en WM Knaeps.

 

De 8 verschillende CVR-T's zijn gerestaureerd door de vrijwilligers van het Tankmuseum Kapellen, en waren te zien op 21 juli tijdens het defilé te Brussel. Men hield bij de betreffende voertuigen de eenheidsnummers in eer, en zo zijn er de Striker en de Scorpion die nog steeds het gekende "080" als eenheidsnummer hebben.

Scorpion

 

Striker.

 

Omdat we de andere voertuigen gediend binnen 1JP - 059 (Samson & Scimitar), 4ChCH - 095 (Sultan & Spartan)  
en de ETBL - Ps Sch Gp CVR-T - 719 (Samaritan & Scholingsvoertuig) u niet willen onthouden zetten we ze onderstaand nog even op een rijtje.

Scimitar.

 

Spartan.

 

Samaritan.

 

Sultan.

 

Scholingsvoertuig.

 

Samson.

Zoals te zien : puik werk van de vrijwilligers van het tankmuseum zijnde : Dirk Wilms, Wim Knoops, Theo Spiessens, Dirk Spiessens, Fons Paulussen, Johan Trappeniers, Carl Van Aertselaer en Marco Verdaesdonck. Vanwege Defensie waren de medewerkers o.a. : RSM Danny Decoutere en Chris Van Cauter.

Terug naar boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be