HITFELD.

Kamp Gabrielle Petit.

Vroeger :

Het 17 TTR, de 210 Cie Ordonnance vonden hier onderkomen. Ook Staf en Stafcompagnie 51 Bataljon Logistiek (51 Bn Log), 100 Compagnie Ravitaillering (100 Cie Rav), Compagnie Militaire Post Dienst (Cie SMP/MPD) alsook een Peloton Transmissie van het 6 Bataljon Transmissietroepen (6 TTr), gekend onder de naam "Det Assu" waren hier gekazerneerd. Ook 6MP was hier. Ook 1° Cie Ambulance welke later naar Soest verhuisden waren hier, evenals 16de Cie TpT en 20ste Cie TpT.

 

 

Nu :

Afbouw van één van de barakken, voor gebruik voor "Hunde Club Kelmis". De rest van de gebouwen anno 2005 in erbarmelijke staat.

 

 

Anno 2014 nog steeds in vervallen toestand, en nog niet herbestemd. Foto's genomen door Robert Van Wesembeeck tijdens een bezoek aan zijn vroeger kwartier.

 

Anno 2015, verder verval.

Paul WEIJTJENS (Anno 2020 Adjudant-Majoor OR) , samen met een aantal vrijwilligers, kocht in 1993 hier twee units , hebben deze gedemonteerd en na renovatie terug opgebouwd in Belgie. Vandaag de dag staan deze gebouwen er nog steeds. Meer nog, na 25 jaar is dit project aan het uitgroeien tot een van de mooiste jeugdverblijven in Limburg waar jaarlijks honderden kinderen op kamp komen. Het lijkt mij leuk om de mensen die er vroeger hun legerdienst gedaan hebben of er gekazerneerd waren te laten zien wat wij met twee van die gebouwen gedaan hebben.  Zie : Sloerodoe . De wasplaats van toen is nog duidelijk herkenbaar :

(Foto www.sloerodoe.be/wasplaats)

 

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be