VOGELSANG.

Kamp Vogelsang.

Vroeger :

Gekende oefenkamp. Ook 6MP had hier een peleton. Ook 7eLinie verbleef hier in afwachting van hun overplaatsing naar Spich.

7eLinie.

 

7eLinie.

 

7eLinie.

 

 

2L op oefening in Vogelsang in 1962.

 

Nu :

Tot 2005 het laatste overgebleven Belgisch Kwartier in BSD. Standaard van 5ChA, welke sinds '88 toebehoorde aan Kamp Vogelsang, wordt aan het Museum in Brussel teruggeschonken. Het laatste kwartier in BSD heeft zijn deuren gesloten.

 

 

Kamp is nu natuurgebied, en is te bezoeken. Anno 2012 is de Cinema volledig gerenoveerd, en is men bezig met de herinrichting van 'Adlerhof'. Toekomst van 'Blok Van Doorn' is nog niet helemaal duidelijk.

 

 

Anno 2015 zijn de werken nog in volle gang. Opening zou nu gepland zijn ergens midden 2015. Onderstaand artikel maakt gewag van steeds verder oplopende kosten. Bron http://www.aachener-zeitung.de/lokales/region/vogelsang-das-millionengrab-im-nationalpark-1.1011702

 

Wollseifen anno 2015 :

 

Anno eind 2015 blijkt er nog heel wat werk te zijn aan de verbouwingen. Het ganse project heeft vertraging, en echt duidelijk wanneer men het einddoel zal bereiken is er nog niet. Enkele firma's hebben tijdens de werken afgehaakt, en ook rond de benodigde Euro's is het laatste woord nog niet gezegd.

Eind 2015 komt het bericht dat men in De Schelde assielzoekers wil onderbrengen, en men daar de nodige aanpassingen zal doen om het complex leefbaar te maken. Vermoedelijke aankomst in voorjaar 2016. Lees hier het artikel.

 

Sfeerbeelden winter 2017

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be