UNNA.

Kwartier Houthulst.

Vroeger :

Foto's 4e Linie 1947 : Foto's van de repatriëring van gestorven Belgen in Duitsland.

 

Ere-wacht MP repatriëring slachtoffers Unna 4Li Bn 1947.

 

Foto genomen van uit de Stafblok. Op voorgrond de omheining tussen woonblokken en kazerne. Er waren vier woonblokken aan de Iserlohnerstrasse. Aan de westkant drie, één voor off. (middelste) twee voor o/ff. Aan de oostkant één woonblok voor officieren. Deze woonblokken lagen tussen de Iserlohnerstrasse en de eigenlijke kazerne. Ik meen dat voor de Belgische bezetting deze Kazerne de Glückauf kazerne was. Gebouwd in 1936 voor de toenmalige SS. Na de Belgische aanwezigheid omgedoopt tot Hellweg kazerne (oude benaming van de belangrijke handelsweg later Bundesstrasse 1.  

 

De foto’s werden vermoedelijk genomen door fotograaf Schönhals, andere zijn van wijlen REYNIERS Maurits, Sgt Briefdrager-Klaroen 4 Li Bn  Unna.

Na verblijft te UNNA 1952 tot .... verhuisde het 12 Li naar Keulen LONGERICH en nam de naam van hun kazerne mee, nadien volgde dan nog de verhuis naar Spa. Voor Unna verbleef het 12 Li te WERL tot permutatie met meenemen van de naam Liege met het 4 Li Bn in 1952. Het 4 Li Bn nam zijn naam HOUTHULST mee naar WERL  

Terug naar Boven

Vragen of opmerkingen : info@legerdienst.be